Ви знаходитесь: Головна / Новини / Рецепт куті від відомого тернопільського ресторатора

Рецепт куті від відомого тернопільського ресторатора

У підготовці до приготування новорічного столу, не варто забувати і про різдвяний. Телеканал ІНТБ дізнався, що прийнято варити і пекти на Святвечір у родинах тернопільського кулінара Михайла Гросуляка. Ресторатор пригадав, як готувала Вечерю його сім’я, коли він був маленький.

МИХАЙЛО ГРОСУЛЯК, ресторатор:

«Мені доставалася така нелегка і невдячна робота як натирати мак, завжди. І цей мак, я пам’ятаю, так довго треба було терти, щоб оце молочко аж вийшло з нього, щоб практично макових зернят не було. Це втомлювало, але це було прекрасне дійство, тому що всі були зайняті роботою, а мені доставалась саме ця робота, бо я був найзбитошніший в сімї».

Але таке втомлююче заняття не відбило охоти готувати кутю і в дорослому віці. Напередодні різдвяних святкувань пан Михайло поділився своїм рецептом головної страви Святвечора з маленькими тернополянами. І з їхньою допомогою приготував кутю з родзинками, горіхами та медом:

«Наша кутя готова? Несемо до різдвяного столу, так?»

Автор: Вікторія Кравець

Вікторія Кравець
Журналіст

Залишити коментар

Ваша електронну адресу не буде опубліковано. Обов’язкові для заповнення поля позначені *

*

Scroll To Top