Ви знаходитесь: Головна / Новини /  Полуниці, черешні та молоду картоплю – їсти можна

 Полуниці, черешні та молоду картоплю – їсти можна

 

Їсти можна – перевірено на собі. Наші кореспонденти та експерти запевняють – полуниці, черешні та молода картопля – цілком безпечні.

На ринку, біля прилавків з вже літніми смаколиками – черга. Полуницю беруть сміливо, черешні та картоплю поки не наважуються.

 

 « Буду перший раз їсти, не боюсь, он жінка в білому халаті сказала, що вже можна їсти. Я ще не хочу черешні і картоплі поки що».

« Тамтого тижня купувала

–        І як, все добре?

–        Добре, але купляла оту здорову

–        А картоплю і черешню?

–        Ну..ще ні»

Продавці ж запевняють – все з городу, не «бризкане» та смачне. Навіть спробувати просять. Ми у такому задоволенні собі не відмовляєм. Але лише спробувати – бо ціни поки кусаються.

 

«Полуничка гарна, солодка, смачна, можна навіть спробувати. Смачна, доця?

–        Солодка, дуже

–        Я казала, дуже гарно пахне

–        Коли буде ціна найнижча?

–        То вже як наша піде, вже наша на городі є»

–        «З Закарпаття все, можна сміло брати, товар вже такий ходовий – йде»

–        «Картопля з Херсону, а полуниця-черешня з Закарпаття

–        Коли ціна буде найнижча?

–        Коли з Почаєва почнуть возити, десь на початку червня»

–        «Тамтого року більше, того року я вам скажу, що так, все добре, бо першого товару бояться, а таке як зараз, то вже повним ходом товар іде»

 

ЮЛЯ МЕДВІДЬ, кореспондент ІНТБ:

«Продавцям ми віримо, але перевіримо. Ми взяли на пробу полуничку, трішки черешні та кілька молодих картоплин, і зараз йдем в лабораторію, аби перевірити – є там нітрати, чи вони вже абсолютно безпечні»

Перевіряємо по черзі. Полуниця – майже на границі, але таки безпечна. Черешні та картопля – далеко від позначки «не можна».

НАТАЛЯ ОСТАПІВ, заступник начальника обласної Державної лабораторіїветсанекспертизи:

« Період справді такий, що вже можна собі дозволити поїсти і полуницю, і черешню, і молоду картоплю, вміст нітратів не перевищує граничнодопустиму  концентрацію. В основному продукція місцева, з Закарпаття отримуємо ягоди, з Заліщицького району – картоплю.»

Найдешевшими ці сезонні продукти стануть вже за кілька тижнів. Далі чекатимемо на перші кавуни, дині та молоду кукурудзу.

 

Автор: intb

Залишити коментар

Ваша електронну адресу не буде опубліковано. Обов’язкові для заповнення поля позначені *

*

Scroll To Top