Ви знаходитесь: Головна / Новини / У Тернополі стартувала «Галицька дефіляда»

У Тернополі стартувала «Галицька дефіляда»

У Тернополі стартувала «Галицька дефіляда». Кулінарне свято триватиме протягом трьох днів – до 8 червня, у парку імені Тараса Шевченка. Окрім розважальної програми, мешканці та гості міста зможуть, серед іншого,  скуштувати страв від місцевих рестораторів і побачити встановлення кількох кулінарних рекордів.

МИХАЙЛО ГРОСУЛЯК, голова Гільдії рестораторів:

«Час складний. І ми акцентували увагу, що рекорди ці, по-перше, віддяка нашим відвідувачам. Бо це безкоштовно ми три рази будемо готувати. Сьогодні шашлик, завтра – борщ, 500 літрів, і 3 з половиною тонни торт. Це віддяка нашим клієнтам. І можливість зібрати додаткові кошти армії і батальйону «Тернопіль».

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:

«Коли ми перший раз починали «Дефіляду», тоді ніхто не думав про те, що слово «дефіляда» може мати міліарне або військове значення. Тоді взагалі ніхто не думав про слово «війна». Але сьогодні ми живемо в такий час, який є випробуванням для нас всіх разом. Ми мусимо разом його пройти. Я тому сьогодні дякую рестораторам за те, що вони запропонували робити цю дефіляду в форматі підтримки, допомоги нашим військовим. А загалом тернополянам хочу побажати, оскільки це є святкові дні, Зелені Свята, гарно відпочити, гарно провести час, набратися настрою, енергії, здоров’я для наступної праці».

На кулінарне свято завітало чимало людей. В тому числі і гості з різних куточків України. До прикладу, делегація з Чернівців на чолі з новообраним міським головою.

ОЛЕКСІЙ КАСПРУК, міський голова Чернівців:

«Я буквально декілька днів як обраний міським головою. І, безперечно, є необхідність познайомитися з усіма сусідами. Почали з Тернополя, тому що дуже гарне свято сьогодні організовано. Ну і, разом з тим, користуючись нагодою, маю з міським головою Тернополя обговорити декілька робочих питань. Все чудово, в людей – піднесений настрій. І чекаємо зараз встановлення рекордів».

Загалом участь у «Галицькій дефіляді» візьмуть десять місцевих рестораторів.

 

Автор: Ірина Худобá-Луциків

Ірина Худобá-Луциків
Журналіст

Залишити коментар

Ваша електронну адресу не буде опубліковано. Обов’язкові для заповнення поля позначені *

*

Scroll To Top