Ви знаходитесь: Головна / Новини / Без м’яса та молока тернопільські дошкільнята не залишаться

Без м’яса та молока тернопільські дошкільнята не залишаться

Без м’яса та молока вихованці дитсадків – не залишаться. Всупереч інформації, яку днями оприлюднили деякі інтернет-видання, в міському управлінні освіти запевняють: у відповідності до Закону про державні закупівлі, торги частково провели ще в кінці минулого року.

ОЛЕНА ПЕЛЬВЕЦЬКА, заступник начальника міського управління освіти і науки:

«Ми розпочали ці процедури 25 грудня. Відбулося 12 процедур по основних видах продуктів харчування. Решта всі будуть відбуватися 25 січня, 2 і 3 лютого».

Разом з тим, розповідає Олена Пельвецька, всіх керівників дошкільних закладів та навчально-виховних комплексів ще раніше попередили, що в кінці року вони повинні створити певний запас продуктів –  аби діти були забезпечені повноцінним харчуванням, поки триватимуть тендерні процедури. Відтак, на наступні 2 місяці їжі, кажуть в управлінні, вистачить. Крім того, наразі продукти завозять ще минулорічні постачальники, з якими була укладена відповідна угода. Мова йде, насамперед, про харчі, які швидко псуються.

ОЛЕНА ПЕЛЬВЕЦЬКА, заступник начальника міського управління освіти і науки:

«Продукти закупляються і завозяться по накладних в понеділок-середу. Значить, м’ясо в середу розвозилося, сьогоднішній день, почали розвозити. Але запаси вони мали всі. Хто 30 кілограмів, хто 50, по садочкам і по НВК. Молоко завозилося у вівторок, в понеділок і зараз, в середу. Але є замінні продукти. Наприклад, якщо молоко комусь завезлося у вівторок, в понеділок було молоко згущене. Це давало можливість, там, чи какао робити,  чи кашу – на молоці згущеному». 

Наразі, запевняють в управлінні освіти, ніяких скарг від керівників закладів чи від батьків не надходило. Додамо, на харчування у міських садочках цьогоріч передбачено більше 8 з половиною мільйонів гривень. Нагодувати одну дитину наразі коштує 10 гривень в день в ясельних групах, 12 – у всіх інших. Половину з цих коштів оплачують батьки.

 

 

Автор: Ірина Худобá

Ірина Худобá
Журналіст

Залишити коментар

Ваша електронну адресу не буде опубліковано. Обов’язкові для заповнення поля позначені *

*

Scroll To Top