Ви знаходитесь: Головна / Новини / Готувати смаколики вчать у «КЛУБі Файного міста»

Готувати смаколики вчать у «КЛУБі Файного міста»

У Тернополі вчать кулінарному мистецтву. В одному з ресторанів міста охочим показують, як готувати швидко, смачно та недорого. Щотижня в «КЛУБі Файного міста» проводять безкоштовні кулінарні майстер-класи.

Приготувати страву для гурманів, виявляється, не так вже й складно. Принаймні, так здається, коли її готують у тебе на очах. Карпаччо – холодна страва або закуска, маловідома в Тернополі, однак досить популярна в Європі. Днями таємниці її приготування розкривали шеф-кухарі двох тернопільських ресторанів.

ВІТАЛІЙ ГУРАЛЕВИЧ, шеф-кухар «Файного міста»

«Холодні закуски до вина. До сухого вина: червоно і білого, і напівсухого білого і червоного вина. Готуємо закуски, робимо сьогодні карпачо. Всі види карпачо: овочеві, м’ясні, рибні, фруктові».

ВАДИМ ТИМОФЄЄВ, шеф-кухар «КЛУБу Файного міста»

«Карпаччо – блюдо пришло из Италии.Там, можно сказать, что идеально готовят его везде. Просто тонко нарезанный продукт, это может быть рыба, мясо, фрукты, овощи, приправленные по вкусу, и все. То есть, можно просто порезать помидор, полить его оливковым маслом, бальзамическим уксусом, пармезаном посыпать и можно есть с хлебом и все».

Відточеними рухами шеф-кухарі нарізають не дорогі делікатесні продукти, а добре знайомі українцям кабачки, помідори та червоні буряки. Які до того ж, дуже корисні. Ще декілька інгредієнтів – і страва готова.

ВІТАЛІЙ ГУРАЛЕВИЧ, шеф-кухар «Файного міста»

«Це карпачо зі свіжого буряка, руколи та сиром «Філадельфія» та в’яленими томатами. Ми нарізали дуже тоненько бурячок, один міліметр товщина бурячка, попередньо промаринували в бальзамічному оцті, оливковій олії і сиропі «Гренадин», сіль і перець добавилиі залишили на 15 хв, щоб бурячок трошки промаринувався, але він залишає свою хрусткість. Цим маринадом ми змінили смак самого буряка, щоб він не був такий насичений і концентрований, а щоб був такий ніжний і солодкуватий на смак».

Готували карпачо й з лососем та моцареллою. Учасники майстер-класу дегустували новинки від шеф-кухарів і без вражень не залишилися.

ОЛЬГА ЧОПКО, учасниця майстер-класу

«Кабачок, цукіні, мабуть, ми звикли, це наш рідний продукт – кабачок, і ми його трішечки інакше готуємо. Ну, звикли готувати інакше, це було нове. Також буряк. Також, це наш рідний український продукт, але він геть інший в подачі і в приготуванні також набуває нових смаків і якостей».

РОМАН УЛЬЧАК, учасник майстер-класу

«Мені сподобався з домашнім творогом, що також можна спокійно приготувати вдома і з пармезаном з бальзамічним оцтом. Минулого разу тут показували японську, тайську і китайську кухню. Враження дуже класні, тому що ніколи раніше не бачив. Тобто, в нас зараз немає куди піти і щось подивитися такого саме китайського. Крім суші. Тобто, дуже класно, враження дуже класні, дуже багато нової інформації дізнався».

Кулінарні гуру показали учасникам, як приготувати незвичні страви в домашніх умовах. І додали, майстер-клас проводять не востаннє.

ВАДИМ ТИМОФЄЄВ, шеф-кухар «КЛУБу Файного міста»

«При помощи таких мастер-классов хотим наоборот привлечь людей, чтобы они умели готовить. Те повара, которые отучились в техникуме или в бурсе, лицее, чтоб они знали не только, как готовить по советским стандартам, старым, а уже новые, современные блюда. И когда они придут на работу, они могли что-то показать, а не просто там повторить».

ВІТАЛІЙ ГУРАЛЕВИЧ, шеф-кухар «Файного міста»

«Будь-хто може прийти до нас, попередньо можна прийти в заклад, записатися в адміністратора. В нас кількість місць обмежена, до 20-ти місць ми можемо розмістити, щоб по-максимуму інформацію люди могли сприйняти, почути і щоб зручно було всім».

Майстер-класи проводять щонеділі. Детальніше дізнатися про них можна у ресторанах «Файне місто» та «КЛУБ Файного міста».

 

Автор: Оксана Максимлюк

Оксана Максимлюк

Залишити коментар

Ваша електронну адресу не буде опубліковано. Обов’язкові для заповнення поля позначені *

*

Scroll To Top