п. НАТАЛЯ, тернопільська господиня
«Кожного року є свій символ. Так як цього року рік коня, хочу приготувати салат у формі голови коня. Тут такі продукти доступні всім: картопля, морква, курка копчена, ну і зелень, тому що кінь любить зелень».
Для порції салату на 6 чоловік нам необхідно 4 великі картоплини, три морквини, половину свіжого огірка, три яйця, одна цибулина, 300 грам копченої курки та 150 – твердого сиру. Картоплю, моркву та яйця попередньо відварити. Для початку чистимо від шкірки необхідні продукти. Тоді беремося за їх нарізання кубиками, крім огірка. Далі дрібно натираємо сир.
Коли всі продукти вже порізані, викладаємо їх на тарілку пошарово. Перший – картопля, з неї формуємо підкову. Намащуємо майонезом. Далі йде курка, корейська морква, натертий сир, яйця, цибуля, огірок та на завершення – морква кубиками. Зверху також поливаємо майонезом.
Тепер натираємо пів відвареної морквини і робимо з неї «шерсть» коня. З оливок вирізаємо око та ніс.
п. НАТАЛЯ, тернопільська господиня
«Бажано без кісточки, а якщо з кісточкою – то обрізаємо навколо неї».
Із зеленої та ріпчастої цибулі робимо упряж для коника. Із сиру-косички чіпляємо гриву, вушка вирізаємо з моркви трикутником. Декоруємо тарілку петрушкою.
п. НАТАЛЯ, тернопільська господиня
«Собівартість такого салату не велика. Ну гривень 35».
Отож, через годину роботи, ми приготували тематичну страву, яка чудово доповнить новорічний стіл–2014.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.