Поганий настрій, сонливість, та слабкість. Це віддзеркалення осінньої хандри – весняний гіповітаміноз. Проте і з появою перших сезонних овочів-фруктів можна перестаратись, та зробити собі ж гірше. Як правильно відходити від зими – дивіться у матеріалі Юлі Медвідь.
Після холодів та домашньої консервації – хочеться свіженького та соковитого.
Хоч до полуничок ще чекати, вже з’явились перші весняні смаколики – черемша, молода капусточка та редиска. Продавці запевняють – все натуральне та корисне.
БЕЗ ТИТРІВ:
« Файна, провірена, редиска ще до свят буде»
Чи файна перевіряємо особисто. Купуємо на ринку пучечок редиски, зеленої цибульки та найменшу, серед тих що знайшли молоду капусту. Несемо весняний набір на експертизу. Після натирань, розмішувань та вимірів бачимо – все їсти можна.
НАТАЛЯ ОСТАПІВ, заступник начальника обласної Державної лабораторії ветсанекспертизи:
“Продукція поступає вже на центральний ринок, ранні огірки, ранні помідори, капуста, редиска, все приступає до реалізації, перевищення ми ще такого не зафіксували”.
Навіть якщо нітратів нема, можна нашкодити собі якщо занадто захопитись першими весняними вітамінами. Аби відійти від зими – всього має бути в міру – сонечка, прогулянок та свіжих овочів, кажуть лікарі.
НАДІЯ БОДНАР, заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тернополя
« Десь з допомогою вживання свіжих овочів і фруктів, десь з допомогою зміни ритмів, десь з допомогою якихось приємних емоційних навантажень, а особливих якихось ліків від цього немає»
Тим же, хто зовсім засумував, та ніяк не може перейти на літній режим, лікарі радять – не боятись та не соромитись прийти на консультацію до фахівця.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.