Найдовший у світі шашлик надумали приготувати тернопільські ресторатори. Щоб встановити рекорд їм доведеться переплюнути 180-метровий смаколик казанських кулінарів, які у свою чергу обскакали киян із 160-метровим м’ясним шедевром.
ІГОР ПАРІЙ, ресторатор:
«Наш повинен бути 200 метрів в довжину. Головне, що це має бути суцільний шампур, суцільні куски м’яса. Не повинно бути проміжків між кусками м’яса. Так що ми не будемо натягувати за вуха це все, а має бути так по-серйозному».
Готуватимуть шашлик-гігант із традиційного для українців м’яса – свинини. Страва буде з родзинкою, окрім солі та перцю, її замаринують ще й в живому пиві. Щоб встановити світовий рекорд доведеться використати більше трьох сотень кілограм свинини. Аби посмажити цього м’ясного велетня ресторатори спеціально виготовляють мангал.
ІГОР ПАРІЙ, ресторатор:
«Ми зараз робимо експерименти з вугіллям м’яких порід, твердих порід, тому що нам потрібно в певний час певну кількість тепла. І ми схиляємось до вугілля з м’яких порід. Воно дає інтенсивну температуру в короткому проміжку».
Приготують найдовший шашлик 6 червня, на набережній ставу в рамках «Галицької дефіляди». Вгощатимуть приготованою стравою усіх охочих безкоштовно.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.