Щоб зробити добру та смачну страву, а саме приготувати вареники для бійців, зібралось більше 50-ти тернопільських господинь. Жінки кажуть, основний секрет цієї страви полягає у тому, що окрім тіста, картоплі з сиром та дрібки солі, вони додають ще й хороший настрій.Продукти, розповідають, збирали по всій області.
ІРИНА, господиня:
«Подзвонили діти і сказали, мамо йдіть ліпіть тому, що в Інтернеті прочитали, шо є заклик і всьо. Сусідів зібрала і привела, і ліпимо».
ТАМАРА, господиня:
«Та і так всі жіночки одна одній передали, передали, передали і так прийшли. Надіємся, що хлопцям сподобається. Тому, що робимо всі ну від чистого серця з душою. Знаєте, щоб дійсно хлопці їли і їм було задоволення».
Ліплять вареники для бійців тернополянки уже місяць. Цього разу до них приєднались і працівники служби з надзвичайних ситуацій. Так, спільними зусиллями, вдалося приготувати більше 25-ти тисяч вареників, переважно з картоплею та сиром, хоча були й з капустою.
Господині кажуть: щоб страва довше та краще зберігалася, її складають у відерця та заливають смальцем. Тоді бійцям залишається вареники розігріти та з’їсти.
ВІРА НЕБЕСНА, волонтер:
«Воно всьо перемащене зверху. Ми так всьо робимо слой смальцю, що не доходить повітря до самих вареників. І воно доходить, воно приходить туди, от ми сьогодні варемо. Завтра по – Новій пошті відправляють туда хлопцям на Схід. Хлопці перші рази ми, як туда довозили, то навіть холодне їли. Відкривали і зразу їли холодні вареники».
Тернопільські господині збираються й далі ліпити вареники для бійців, тому, кажуть, завжди потребують додаткових рук та приміщення, де можна було б готувати.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.