Печена качка з мандаринами.Таку ексклюзивну та смачну страву пропонує приготувати на святковий стіл тернопільський бренд-шеф Вадим Тимофєєв.
Знадобляться такі інгредієнти:
- філе качки +/- 300 гр.
- мандарини 5 шт.
- грушка 1 шт.
- лохина
- тим’ян
- цукор
- червоне вино
Качку замаринувати у соєвому соусі та кунжутній олії. Через деякий час – злегка обсмажити та поставити запікати у духовку. Також необхідно карамелізувати грушку та запекти мандарини з тим’яном. Сковорідку розігрійте на великому вогні і вкиньте туди розрізані навпіл мандарини, аби утворилася карамельна скоринка. На качці варто зробити невеличкі розрізи, щоб жир рівномірно топився. М’ясо додаємо туди ж, на сковорідку. Тим часом – наріжте грушу скибочками і карамелізуйте. На окрему сковорідку слід насипати трохи цукру, зачекати поки він розтопиться і покласти туди грушку. Коли вона почне рум’яніти – влити трохи вина для аромату. Злегка підсмажену качку та мандарини перемістіть на деко і відправте у духовку на 5-7 хвилин при температурі 200 градусів. Готові інгредієнти викладаємо на тарілку та прикрашаємо лохиною чи іншими ягодами. Зверху поливаємо соусом. Готово!
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.