Тернополяни починають квасити капусту. Скільки вартує зараз овоч і чим корисний — дізнавалася наша знімальна група.
Так, за кілограм капусти у Тернополі просять 15 гривень за кілограм. Саме таку суму доведеться заплатити, якщо ви хочете заквасити на зиму капусту. А це, до речі, на пять гривень більше, ніж минулоріч. Продавці капусти на ринку кажуть, цьогоріч білокачанної не аби який урожай, тому ціна на неї й надалі не зростатиме.
Кисла капуста не лише смачна, але й корисна. Вона багата вітамінами, адже при квашенні усі корисні речовини зберігаються. У ній є мікро та макро елементами, цинк, залізо, калій, кальцій, вітаміни групи В, клітковина, яблучна кислота та вітамін С.
Ще здавна квашена капуста була основним продуктом харчування, особливо взимку, коли вітамінів організму не вистачало. Незважаючи на те, що рецепт квашеного овоча доволі простий, з часом його удосконалювали, та додавали нові інгридієнти. Як от яблука, виноград та журавлину. Сьогодні квашена капуста подається на стіл, як самостійна страва, а також її додають до супів, в салати та пиріжки.
Які секрети приготування квашеної капусти — дивіться в сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.