За кілька днів ми відзначатимемо Новий Рік. Цього року через повномасштабну війну більшість українців святкуватимуть по окремо від своїх рідних і не в своїх домівках. Однак люди все одно не відмовляються від невеличкого свята. Однак в новорічне меню вносять свої корективи.
Як святкуватимуть тернополяни і що в них буде на столах? А ще яка цьогоріч вартість новорічного столу — дізнавалися наші журналісти.
Модна тенденція декомунізації увірвалася на новорічі столи. Українці масово почали відмовлятися від старого меню, а в такі улюблені страви багатьох як олів’є та шубу вносити свої корективи. Цьогоріч складники традиційного салату олів’є в середньому подорожчали на 40 відсотків. Найбільше в ціні додали — яйця та майонез, розповіла продавчиня Леся. Ціни на овочі, які теж є складовими салату – від літа не зросли.
Загалом чотири порції салату олів’є обійдеться в 120 гривень. Подорожчав загалом новорічний стіл. В економному варіанті треба буде віддати тисячу гривень. А от – максимуму тут не має.
Господиням радять продумати і зупинитися на одній основній новорічній страві – або риба, або м’ясо. Але врахуйте, що це не повинен бути кролик, адже новий рік — це рік синього водяного кролика.
Професійний шеф-кухар Вадим Тимофєєв радить цього року тернополянам не витрачати багато грошей. А замість салатів зробити порційні закуски. Це буде вишукано і значно дешевше. Подробиці — у сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.