У Тернополі взялися відновлювати стародавні рецепти. Просвітянки заснували клуб “Галицьке вариво”. Будуть варитиі пекти справжнє українське, а далі — відправляти бійцям.
Сьогодні на зустріч прийшла прийшла і тернополянка Ольга Спільніченко. Син жінки зараз на передовій. Каже, завдяки домашнім гостинцям прагне підбадьорювати захисників на фронті.
Клуб “Галицьке вариво” в Просвіті започаткували нещодавно. Головує в ньому – відома тернопільська господиня Ольга Чайка, яка видала збірки із найбільшою кількістю рецептів з приготування смаколиків із сала. І в рецепті печева, яке зараз готують для бійців, без цього українського продукту не обійшлося.
Усі продукти, з яких виготовляли печиво, просвітянки закупили за власний кошт. Наступного тижня планують взятися за великодні стави і закликають доєднуватися до Просвіти усіх охочих. А сьогоднішні смаколики передадуть пораненим захисникам.
Деталі — у сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.