Їстівне “скло”. Рецепт унікального тіста вигадав піцайоло з Тернопільщини Віталій Колошиць. Як смакує кулінарний шедевр і які інгредієнти необхідні для приготування — цікавилися наші журналісти.
Отож, “скляне” тісто для піци. Звучить малоймовірно, а виявляється це реально. Приготував його уродженець Тернопільщини Віталій Колошиць. Чоловік зараз живе у Львові, тому з ним спілкувалися відеозв’язком.
Віталій — професійний піцайоло, триразовий український рекордсмен, працював в Італії. Ідея створити прозоре або ж “скляне” тісто для піци, розповідає Віталій, виникла давно, ще у 2020 році, коли дивився Чемпіонат світу з кондитерської майстерності.
У січні цього року приступив до роботи. Розповідає, мінімум два рази на тиждень робив проробки майбутнього кулінарного шедевру. Концепцію і самі інгредієнти, які потрібні для приготування “скляного” тіста, розумів лише приблизно. Тому невдалих спроб приготування мав близько двадцяти п’яти.
Рецепт такого “скляного” тіста для піци Віталій тримає в секреті. Проте, додає, приготувати його вдома нереально. Оскільки для цього необхідна висока температура — близько чотирьохсот градусів.
Аби приготувати таке “скляне” тісто Віталій витрачає дві години. На смак воно дуже схоже на традиційне, розповідає піцайоло. Більше — у сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.