Соуси, що містять шкідливі мікроорганізми, можуть продавати у тернопільських магазинах. Продукцію виробили в Нідерландах.
Про небезпеку інформують в головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Дані фахівці отримали завдяки повідомленню по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).
Йдеться про соуси виробника Lekkerkerker Food, Netherlands, які імпортували до України (отримувач: “ЯН ДЖЕНЕРАЛ ПРОДАКТС УКРАЇНА”, проспект Повітрофлотський 66, м. Київ, 03151). У продукті виявили Bacillus cereus – умовно патогенний мікроорганізм, який продукує токсини і може викликати поодинокі харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражає центральну нервову систему.
При виявленні небезпечної продукції фахівці Держпродспоживслужби просять негайно повідомляти їх за адресою м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10). Окрім цього, відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлення даного продукту компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 даного Закону.
Довідково: Bacillus cereus – умовно патогенний мікроорганізм, який продукує токсини і може викликати поодинокі харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражає центральну нервову систему.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.