Пропахнути димом від різноманітних страв, які готують у казанах, модно підстригтися, порухатися в такт хорошої музики, допомогти українським військовим. Усе це та багато іншого можна зробити на фестивалі їжі та задоволення «Вуличний ринок». Він стартував у Тернополі.
У Тернополі розпочався другий фестиваль «Вуличний ринок». Територію, порівняно з попереднім разом, розширили. Задіяли не лише парк Тараса Шевченка, а й набережну. Організатори переконують, асортимент їжі та задоволення тут є на будь-який смак.
ЛЮБОМИР ШИМКІВ, молодіжний міський голова, співорганізатор фестивалю «Вуличний ринок»:
«Ми зробили певний аналіз помилок із першого фестивалю і зараз покращили деякі нюанси. Тому що кожен фестиваль має рухатися по висхідній і має розвиватися. Відповідно, ми десь минулого разу зрозуміли, що потрібно більше робити акценти на хорошу музику».
Усі точки на фестивалі відповідно оформлені: аби було стильно та приємно.
МАР’ЯНА КОЛОМІЄЦЬ, кореспондент ІНТБ:
«На території фестивалю діють різні тематичні локації. Наприклад, у освітній зоні різні спікери говоритимуть про цікаве та корисне. Тут проведуть майстер-клас по приготуванню кави та презентуватимуть книжки. Лекцію обіцяють провести і засновники одного з українських брендів молодіжного одягу».
Майстри хенд-мейду знаходяться поруч. Аксесуари зі шкіри Вадим виробляє у власній майстерні і продає тут, на фестивалі. Зі своїм продуктом, каже, виходять і за кордон, аби показати світу – українці також цінують якісні речі.
ВАДИМ ЛИННИК, співзасновник бренду аксесуарів зі шкіри:
«На ринку досить багато китайського ширпотребу, який із часом при використанні приходить у негодність, тому було вирішено взяти і спробувати. Що з цього вийшло можете побачити».
Трохи далі Оля, Таня, дві Софії та дві Каті роблять різні види салатів та смузі. Це – одна з п’яти команд, яка виграла грант від фестивалю «Вуличний ринок».
ОЛЯ ШИМКІВ, виготовляє і продає салати:
«Розказувала про свою ідею, розказувала, в чому буде полягати суть моєї ідеї, як точка буде організовуватися, як я буду повністю це все подавати. І потім мені розказали і показали, як правильно взагалі свою точку поставити, як правильно продавати, як правильно взагалі організувати продаж тут, на фестивалі».
Демонструють культуру, яка в Тернополі – малопопулярна, хлопці з барбершопу.
АНДРІЙ ДЯКІВ, барбер:
«Ми вирішили показати, що ми робимо. Оскілька зараз стала популярна борода, ми хочемо показати, як оформити бороду, надати їй форми. І вусам. І так само стрижці. Ну зараз стрижка стає популярною андеркат. Це вибриті боки коротко, наголо. Верх залишається, з нього роблять або дульку, або вкладають все назад. Класика».
Страви до смаку на фестивалі зможуть знайти, як вегетаріанці, так і любителі м’яса.
ТІМУР ЮНУСОВ, готує димляму:
«Зараз ми готуємо східну страву, яка називається димляма. Спочатку обсмажується м’ясо, потім йде закладка цибулі, потім йде картопля, морква, помідор, кабачок, баклажан, зверху це все – капуста. Попри кожний слой – сіль і восточні спеції. Це все томиться у великому казані пару годин і получається дуже смачно, на власному соці воно все гарно тушиться і получається просто бомбезна страва».
ТАМАРА ФЕДУСЬ, прийшла на фестиваль:
«Там ще зараз проходять, я так зрозуміла, що військові розбирають всякі свої автомати, пістолети. Там можна попробувати самому розібрати. Починається польова кухня. І, я думаю, що до вечора буде людям ще цікавіше».
На території фестивалю є і дитяча зона. Тут розважитись і відпочити може малеча.
ВІКТОРІЯ ФЕДОРОНЬКО, прийшла на фестиваль:
«Дітки щасливі, задовлені. Правда?
– Так.
Нам дуже подобається, що залучають дітей, молодь до таких свят».
Наша знімальна група змогла показати вам лише маленьку частинку фестивалю. Але тернополяни та гості міста мають ще час, аби насолодитися фестивалем вповні. «Вуличний ринок» триватиме ще й у суботу та неділю.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.