Головна страва на усіх українських столах у Святвечір – кутя. За традицією нею смакують усі члени родини і навіть пригощають худобу та свійських тварин, щоб ті не хворіли та приносили приплід у новому році.
Рецепти куті різняться, все ж основні інгредієнти одинакові: готують кашу з пшениці, меду та маку. Асортимент цих продуктів у передсвятковий період на ринку чималий. І щороку на одному й тому ж місці пшеницю, мак та горіхи для куті продає Віктор. Каже, ціни, у порівнянні з минулим роком не змінилися. За пів літри меду продавці на ринку просять від 60 гривень. Це на 10 дорожче, ніж торік. Пропонують квітковий, гречаний чи соняшниковий. До куті смакує і узвар. У пана Віктора для такого напою теж є інгредієнти.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.