Гастрономічний конкурс «ПРОСТО. Їжа без пафосу!» цьогоріч відбувся вшосте у Львові. Серед учасників – кухарі з різних регіонів України. Загалом – близько 45-ти осіб. Із призовими місцями повернулися з конкурсу тернополяни. Серед них – і Вадим Тимофеєв, шеф-кухар ресторану «Клуб Файного міста». Участь у кулінарних змаганнях, розповідає, бере не вперше. Каже – завжди цікаво продемонструвати свої вміння та подивитися, що можуть інші.
ВАДИМ ТИМОФЕЄВ, шеф-кухар «Клубу Файного міста»:
«Зайняв 2 місце. Ми готували сет-меню, це новий такий формат: за дві години мали зготувати закуску, першу страву і десерт. На закуску я готував дерун з картоплі і гарбуза, на ньому подавався тартар з оселедця і маринованих грибів. На другу страву фермерське курча з домашніми овочами і десерт – шоколадний фондан з мусом».
Натомість су-шеф цього ж закладу Ігор Дживак на змагання кулінарів потрапив вперше. У своїй категорії, «юніор», хлопець отримав 2 місце. На відміну від «сеньйорів», які готували три страви, розповідає Ігор, «юніори» повинні були представити одну. Втім, і часу в них було менше.
ІГОР ДЖИВАК, су-шеф «Клубу Файного міста»:
«Страшенно переживав, було дуже багато емоцій. Журі трохи прискіпливо ставилося, ставили мінуси, задавали такі питання, що могли збити тебе з толку. Я готував булочки з судаком, з соусом тартар і з гороховим пюре. Страва по оформленню не дуже вдалася мені, бо я не вклався в час, який нам виділяли, нам виділяли 60 хвилин на весь процес приготування, але по смаку, я довів до смаку, суддям сподобалось».
Вкотре випробувати сили та представити свій заклад вирішив і шеф-кухар ресторану «Файне місто» Віталій Гуралевич. І теж здобув «срібло».
ВІТАЛІЙ ГУРАЛЕВИЧ, шеф-кухар «Файного міста»:
«Я готував оселедець під шубою, але в сучасній інтерпретації з елементами молекулярної кухні, готував курку карі по технології су-від (це також нові тенденції, сучасний розвиток кулінарії) зі сферами з йогурту. І молекулярний повністю зробив десерт».
Перша участь в змаганнях завершилася перемогою для су-шефа «Файного міста» Назара Галика. «Золото» в своїй категорії, розповідає, йому принесло куряче філе, фаршироване опеньками, та банош з соусом із журавлини.
НАЗАР ГАЛИК, су-шеф «Файного міста»:
«Мені, як сказати вам, дуже цікаво стало поучаствувати в конкурсі якомусь. Ніде, можна сказати, не участував ні разу. Мене знайомі підштовхували, типу, йди, поучаствуй в конкурсі, може, побачиш, як воно відбувається, цей весь процес, чи є переживання якесь. Переживання було дуже велике. Якось так, знаєте, дякувати Богу, получилося, я взяв перше місце».
Своїми результатами кулінари задоволені. І, переконують, на досягнутому зупинятися не збираються.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.