У Ладичині працюють на перемогу України усім селом. Люди згуртувалися та регулярно готують для захисників домашню смакоту. Долучаються до волонтерства у селі і місцеві благодійники. Раз у тиждень сюди привозять м’ясо, з якого господині варять тушонки.
Куховарять для того, аби потішити воїнів смачним, чи не усі мешканці Ладичина. Потім усе приносять до місцевого клубу, адже саме тут організували волонтерський штаб ще на початку війни.
За власними підрахунками, розповідають місцеві, вже надіслали понад 13 тонн продуктів. Зараз мають навіть свій власний бренд. До кожного пакунку кладуть маленькі сердечка із написом “З любов’ю, Ладичин”, а також спеціальні наклейки.
“Зараз в нас весь процес вже регулярний, добре злагоджений, Переважно готуємо печиво, тушонки, різні паштети. Зараз, коли вже стає холодніше, варитимемо вареники і каші з м’ясом, щоб був повний комплексний обід. Також завжди доставляємо “Мівіну”, макарони, чай, каву, різні салати, зокрема корейську моркву, вінегрет”, — відзначила організаторська волонтерського штабу Надія Гогусь.
Подробиці про доброчинців-кулінарів з Ладичина дивіться в сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.