Здоров’я починається з харчування. Тож про раціон школярів дбатимуть посилено. Зараз саме впроваджують реформу шкільного харчування. Тепер їжа має бути різноманітною, збалансованою та якісною. Як її готувати вчитимуть кухарів на базі хабів. Тернопільщина є в переліку пілотних областей. Про це журналістам розповіли на брифінгу Тернопільської ОВА.
“Перший такий кулінарний хаб, на базі якого проводиться навчання кухарів, вже відкритий і працює в Борисполі. Такі ж відкриють на Тернопільщині, Одещині та на Полтавщині. На базі хабів навчатимуть кухарів і медичних сестер”, — відзначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.
Такі хаби можуть підпорядковувати собі по кілька шкіл. Вони виконуватимуть так звану, кущову роль. А на їхній базі діятиме кейтеринг, тобто їжу довозитимуть і усі навчальні заклади, розповів представник громадської організації “Проєктний офіс” Орест Степаняк.
Щодо людей, які готуватимуть нові страви для школярів, то у нас вже проходять навчання понад 650 кухарів, а загалом в Україні планують навчити приблизно 3 тисячі, пояснив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.
Крім того, в нашої області є можливість використовувати локальні продукти, адже Тернопільщина аграрна. І це дасть змогу дешевше купувати якісний продукт. Готуватимуть страви, які вже затверджені в меню. Але їх перелік можуть коригувати та змінювати органи місцевого самоврядування. Деталі — в сюжеті.
Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Тернополя та області.